Interface wint design-award voor kiezeltapijt

Interface wint design-award voor kiezeltapijt

15-12-2014 11:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tapijtfabrikant Interface is door het tijdschrift Interior Design uitgeroepen tot Best of Year in de categorie vloeren. Het bedrijf won de prijs voor zijn nieuwe collectie Human Nature.

Interior Design organiseerde de uitreiking voor de negende keer. De tapijtegels in de Human Nature collectie bootsen natuurlijke oppervlakten na. Er is een variant die sprekend lijkt op tuinpaadje met losse kiezelstenen, een tapijttegel die lijkt op ruw graniet en een tussenvariant die beide oppervlaktes naadloos in elkaar over laat gaan.

Andere vloerdelen in de collectie lijken op gras of hout. De verschillende natuurlijke materialen zorgen stuk voor stuk voor een rustig geheel maar zijn ook creatief contrasterend te gebruiken.

Hergebruik

In de nieuwe vloerdelen is 50 procent gerecycled materiaal gebruikt. Een deel daarvan komt uit oude visnetten, een methode waar Interface eerder al verschillende prijzen voor in de wacht sleepte.

De tapijtegels zijn rechthoekig van vorm en meten 25 bij 100 centimeter. De Human Nature lijn is daardoor te combineren met eerdere collecties. Net als alle vloerdelen van Interface zijn ook deze tapijttegels volledig recyclebaar.

Bekijk een filmpje met voorbeelden van de Human Nature tapijtegels.

Bron: Interior Design | Foto: Interface

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra