Geluidsscherm langs A15 krijgt zonnepanelen

Geluidsscherm langs A15 krijgt zonnepanelen

16-12-2014 10:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Volgend jaar zomer krijgt het geluidsscherm langs de snelweg tussen A15 en Tiel 1.000 zonnepanelen. Het gaat om een strook van twee kilometer lang.

Dat meldt Erik Zweers, directeur van Energie van Hollandsche bodem. Het energiebedrijf is al twee jaar bezig met voorbereidingen voor de installatie van de zonnepanelen. Het wachten was enkel nog op een vergunning van Rijkswaterstaat, meldt de Gelderlander. Die is nu rond.

De zonnepanelen zullen naar verwachting 225.000 kilowattuur per jaar opleveren. Dat is gelijk aan het energieverbruik van 70 huishoudens. Omwonenden kunnen door middel van de postcoderoosregeling investeren in de zonnepanelen.

In 2016 test Rijkswaterstaat een innovatief geluidsscherm van zonnecellen. Het komt langs de A16 bij Dordrecht en zal naar verwachting 275.000 kilowattuur per jaar opleveren. Bouwmaatschappij Heijmans is ook bezig met de ontwikkeling van een zonne-geluidsscherm. De veldtest hiervan vindt volgend jaar plaats in Den Bosch.

Bron: De Gelderlander, De Groene Courant | Foto: Oregon Department of Transportation's, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra