Nijmegen krijgt CO2-neutrale bioscoop

Nijmegen krijgt CO2-neutrale bioscoop

17-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nijmegen-Noord krijgt een nieuwe, CO2-neutrale mega-bioscoop. Het multifunctionele complex telt acht zalen en biedt plaats aan 2.200 bezoekers.

Om te besparen op stookkosten komt het complex half ondergronds te liggen. De Nijmeegse wethouder Bert Velthuis en directeur Gerben Kuipers van bioscoopketen CineMec hebben een overeenkomst getekend voor de overdracht van 25.000 vierkante meter gemeentegrond.

Een duurzame bioscoop die Cinemec eerder realiseerde in Ede, staat model voor het nieuwe project. Naar verwachting begint de bouw van het CO2-neutrale bioscoop in maart 2015. Kuipers hoopt dat de deuren tegen Kerstmis 2015 open gaan.

 

Energielabel A

 

CineMec baarde in 2010 opzien met een CO2-neutrale bioscoop aan de A12 bij Ede. Het complex kreeg als eerste publieke ruimte in de categorie bioscoop en evenementenbedrijf het Energielabel A. Het opvallende gebouw is half gelegen in een geluidswal, die tevens dient als isolatie. Het pand is geheel voorzien van LED-verlichting en gebruikt de restwarmte van filmprojectoren voor de verwarming van de foyers. In het horecagedeelte werken de cateraars met biologische streekproducten.

CineMec bouwt ook een nieuwe mega-bioscoop in Leidsche Rijn bij Utrecht. Het bedrijf is in september dit jaar overgenomen door de Franse bioscoopketen Pathé, maar behoudt zijn zelfstandige positie.

Bron: De Gelderlander, CineMec | Foto: CineMec

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra