Woontoren Amsterdam volledig van hout

Woontoren Amsterdam volledig van hout

18-12-2014 14:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de hoofdstad is de bouw gestart van een woontoren met een volledig houten draagconstructie. Het gebouw is met goede isolatie en zonnepanelen energieneutraal.

Met zes woonlagen en een hoogte van 30 meter is Patch22 straks het grootse houten gebouw in Nederland. Hout zorgt in de toren ook voor de warmte, een grote pelletkachel stookt water voor de CV-ketel warm. Door elektriciteit uit zonnepanelen en een goede isolatie verbruikt het complex door het jaar heen niet of nauwelijks energie. Het gebouw heeft een EPC van 0,2.

 

Flexibel

 

Het pand is zo gebouwd dat alle houten kolommen en draagbalken in het zicht blijven. Holle vloeren maken dat de appartementen zeer flexibel zijn (her) in te delen. De kleinst mogelijke woning meet 44 vierkante meter. Voor een grote woon-werkloft is 540 vierkante meter beschikbaar. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in januari 2016 hun intrek nemen in de houten toren.

Fransen et al architecten won met Patch22 in 2009 een tender voor het gebied Buiksloterham in Amsterdam-Noord. In deze aanbesteding was duurzaamheid het belangrijkste criterium.

Bron: DeArchitect | Foto's: Patch22

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.



Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra