Kwart miljoen voor lekker warme stoelkussens

Kwart miljoen voor lekker warme stoelkussens

22-12-2014 16:30 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse start-up Sit & Heat levert verwarmde stoelkussens die 95 procent energie besparen ten opzichte van gebruikelijke terrasverwarming. Investeerders steken € 250.000 in het bedrijf.

De stoelkussens van Sit & Heat zijn een alternatief voor heaters die terrassen in de winter warm houden. "Terrasverwarmers verwarmen vooral de buitenlucht, dat is niet goed voor het milieu", zegt oprichter Jorg Rijkschroeff. De kussens van Sit & Heat verwarmen de gasten direct in plaats van met stralingswarmte, zo gaat er bijna geen energie verloren.

Via het platform Money meets Ideas van de Rabobank vond Sit & Heat twee informele investeerders die samen een kwart miljoen euro in het bedrijf steken. "Ons product is technisch klaar. Met de investering willen we het succesvol op de markt introduceren", zegt Rijkschroeff.

Terrasverwarming

Traditionele straalkachels op gas of elektriciteit verbruiken tot wel 12.000 kilowatt. Rijkschroeff bedacht tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen dat het warm houden van terrasklanten veel efficiënter kan. Met compagnon Paul Schurink ontwikkelde hij stoelkussens met geïntegreerde elektrische verwarming.

Per terrasgast gebruiken de kussens slechts 30 watt. De verwarmingselementen zijn bovendien per stoel regelbaar en verbruiken alleen energie als er daadwerkelijk iemand zit.

De Sit & Heat kussens zijn inmiddels op verschillende terrassen in gebruik. Ook in het Philips stadion van voetbalclub PSV zijn enkele stoelen verwarmd met elektrische elementen. Naast de kussens op netstroom werkt Sit & Heat ook aan terrasverwarming met accu. De eerste draadloos verwarmde kussens zijn binnenkort bij cafe de Blonde Pater in Nijmegen te testen.

Bekijk een flimpje van Sit & Heat op Vimeo:

http://vimeo.com/52703620

Bron: Sit & Heat | Foto: Steve Parker, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra