Olympische Spelen Tokio draaien op waterstof

Olympische Spelen Tokio draaien op waterstof

05-01-2015 15:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tokio legt voor de Olympische Spelen van 2020 een netwerk van waterstofleidingen en brandstofcellen aan.

De Japanse hoofdstad grijpt de bouw van het Olympisch dorp aan om “schone energie een boost te geven”. Dat meldt de Japanse krant Yomiuri Shimbun.

De organisatie van de Spelen wil met brandstofcellen voorzien in elektriciteit en warm water voor accommodaties, sportlocaties en horeca. Deze locaties zijn aangesloten op een leidingnetwerk voor waterstof. Brandstofcellen gebruiken dit waterstof, samen met zuurstof uit de lucht, om elektriciteit te produceren en water te verwarmen.

Het atletendorp moet tijdens de Spelen 17.000 mensen huisvesten. Na de sluitingsceremonie nemen 10.000 inwoners van Tokio hun intrek in de appartementen. De gunning in de aanbesteding voor de bouw vindt plaats in maart van dit jaar. De organisatie heeft het waterstofleidingnetwerk daarin als eis opgenomen.

Bron: Yomiuri Shimbun, RTL | foto: Wikimedia Commons

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra