Fabrikant slimme ramen hoopt op doorbraak

Fabrikant slimme ramen hoopt op doorbraak

06-01-2015 15:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse start-up View, fabrikant van energiebesparend getint glas, wil nog eens $ 75 mln ophalen voor de doorontwikkeling van zijn product. Een eerdere investeringsronde leverde $ 100 mln op.

De dynamische ramen van View laten naar wens van de gebruiker zonlicht en warmte door of houden die juist tegen. Het bedrijf wil de fabricage van het automatisch dimmende glas en de bijbehorende technologie opschalen. Dit moet de productiekosten verlagen.

De ramen bestaan uit een dubbele laag glas met daartussen een dunne film wolfraamoxide. Door kleine stroomstootjes verandert de kleur van het glas om zonlicht en warmte buiten te houden of juist binnen te laten. View bouwt ook de bijbehorende software die de ramen bedienen.

De slimme ramen zijn duurder, maar besparen volgens het bedrijf op de exploitatiekosten van onder meer hotels en kantoorgebouwen. Dynamisch getint glas verlaagt de kosten voor verlichting, verwarming en koeling met 20 procent. Daarnaast zou het een vermindering van de piekbelasting van 25 procent op het elektriciteitsnet opleveren.

 

Doorbraak

 

View heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in de productieverhoging van de fabriek in Mississippi en het distributienetwerk verbeterd. Het bedrijf levert het getinte glas aan ongeveer 50 opdrachtgevers in Noord-Amerika en Canada, vooral in de hotel- en kantorensector. Ook een van de kantoren van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is voorzien van het slimme glas.

Toch is de technologie nog niet doorgebroken bij architecten en bouwbedrijven. Het komend jaar hoopt View dat te veranderen.

Bron: View, Gigaom.com | Foto: View

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra