Havenbedrijf Rotterdam recyclet oude kademuren

Havenbedrijf Rotterdam recyclet oude kademuren

12-01-2015 11:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de Nieuwe Waterweg bij Rotterdam werkt het havenbedrijf samen met partners aan nieuwe natuur. Daarvoor zetten zij gerecycled beton in.

In het project De Groene Poort werken het Havenbedrijf Rotterdam, de Rotterdamse gemeente, Rijkswaterstaat en het Wereld Natuur Fonds samen aan herstel van de natuur in het getijdengebied. Met oude heipalen uit kademuren en 600 kilo zware betonvoeten van parkeermeters, realiseren de partners een nieuw leefgebied voor trekvissen en vogels.

“Het project moet bijdragen aan een aantrekkelijke en duurzame stad en haven” zegt Wim Zwakhals, projectenmanager Innovatie & Duurzaamheid van het Havenbedrijf Rotterdam op de website van Bouwend Nederland. “Het gebruik van restmateriaal levert niet alleen een kostenbesparing, maar ook CO2-reductie op.”

Dammen

In totaal leggen de partners vijf kilometer nieuwe dammen aan langs de oevers. De open structuur die ontstaat met de hergebruikte betondelen, laat het water door maar houdt veel ander materiaal tegen. Dat moet leiden tot een intergetijdegebied dat soms droog valt en waar zout en zoet water net als vroeger mengen.

Bekijk een filmpje van RTV Rijnmond over De Groene Poort.

Bron: Bouwend Nederland | Foto: kees torn, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra