FloWithDGlow verlicht fietspaden zonder stroom

FloWithDGlow verlicht fietspaden zonder stroom

13-01-2015 11:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Smits Neuchâtel, een dochteronderneming van bouwbedrijf VolkerWessels, zet een lichtgevend materiaal op de markt dat zichzelf oplaadt met daglicht.

FloWithDGlow is een vinding van Smits Neuchâtel Infrastructuur in samenwerking met het Haagse onderzoeksbureau Senlima.

Het glow-in-the-dark-materiaal kan worden toegepast om bijvoorbeeld fietspaden te markeren. De bedrijven hebben het afgelopen jaar een aantal succesvolle proeven gedaan met FloWithDGlow als signalering voor fietspaden en als afscheiding tussen fietspaden en provinciale wegen.

 

Oneindig

 

FloWithDGlow wordt opgeladen door dag- en kunstlicht. Het materiaal heeft geen batterij, zonnecel of stroom nodig. Zelfs in bosrijke gebieden geeft de verlichting 8 tot 12 uur licht in het donker.

Het materiaal heeft volgens de VolkerWessels-dochter een oneindige cyclus van oplading en nalichting. Voor de toepassing als wegmarkering geeft het bedrijf een levensduurverwachting van tenminste tien jaar.

Smits Neuchâtel Infrastructuur produceert de prefab-onderdelen in eigen beheer. Specifieke onderdelen in elke gewenste vorm zijn ook mogelijk. FloWithDGlow volgt de vloeistofdynamica van asfalt en heeft de vereiste stroefheid.

Bron: VolkerWessels, Smits Neuchâtel Infrastructuur | foto: Smits Neuchâtel Infrastructuur

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra