Duurzaamste luchthaven is ontwerp Royal HaskoningDHV

Duurzaamste luchthaven is ontwerp Royal HaskoningDHV

19-01-2015 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV gaat aan de slag met de infrastructuur van de nieuwe, duurzame luchthaven van Mexico-Stad. De opdracht heeft een waarde van € 72 mln.

Het Nederlandse bedrijf mag het ontwerp leveren voor drie start- en landingsbanen, plus de bijbehorende taxibanen, platforms en gebouwen. De Mexicaanse minister van Communicatie en Transport gunde de opdracht aan Netherlands Airport Consultants (NACO), dat onderdeel uitmaakt van Royal HaskoningDHV.

NACO werkt voor het nieuwe project samen met de Mexicaanse adviesbureaus Grupo Tadco en Grupo Sacmag. Uiteindelijk zal het vliegveld 120 mln passagiers per jaar kunnen verwerken.

Terminalgebouw

Vorig jaar leverde NACO al het winnende ontwerp voor de passagiersterminal van de nieuwe luchthaven. In samenwerking met architectenbureaus Foster + Partners uit Engeland en FR-EE uit Mexico ontwierp het ingenieursbureau toen een duurzaam terminalgebouw van 550.000 vierkante meter. De muren en het dak van het innovatieve gebouw golven om de ruimte heen in één onafgebroken stuk lichtgewicht materiaal.

Duurzaam

Het terminalgebouw moet het duurzaamste ter wereld worden. Het compacte ontwerp verbruikt minder materiaal en energie dan een verzameling gebouwen. De constructie van glas en staal verzamelt regenwater voor hergebruik. Ook is het in staat de temperatuur te regelen met behulp van reflecterend glas en een natuurlijk ventilatiesysteem. Kunstmatige koeling of verwarming is daardoor overbodig.

 

Bron: Royal HaskoningDHV | Foto's: Foster + Partners

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra