Paul Polman: "Investeer in de juiste infrastructuur"

Paul Polman:

26-01-2015 16:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Paul Polman, de CEO van multinational Unilever, dringt aan op het ombuigen van subsidies voor fossiele brandstoffen. Dit geld ziet hij graag geïnvesteerd in duurzame infrastructuur.

Wereldwijd zal er de komende vijftien jaar meer dan $ 90.000 mrd aan infrastructurele projecten besteed worden, aldus Paul Polman. Ook gaat er jaarlijks $ 600 mrd tot $ 1.000 mrd naar subsidies voor fossiele brandstoffen.

De Unilever-topman stelt voor twee vliegen in één klap te slaan en dit geld te investeren in Smart Cities en andere infrastructuur met een lage of positieve klimaatimpact. Polman: “We hebben de kans om de politiek te laten zien dat er oplossingen zijn die zowel uit het oogpunt van economie als vanuit duurzaamheid beter zijn. Wil jij degene zijn die deze kans laat lopen? We moeten banen creëren en we moeten groei realiseren maar het moet op een duurzame manier.”

Polman spoort leiders in het bedrijfsleven aan om toewijding om te zetten in actie. “Je kan jezelf niet uit situaties praten waar je door gedrag in verzeild bent geraakt.”

Davos

De topman van Unilever deed de uitspraken tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Hij schoof aan in een paneldiscussie over klimaatverandering.

Zijn discussiepartners waren de VN secretaris generaal Ban Ki-Moon, Wereldbankpresident Jim Yong Kim, president van Rwanda Paul Kagame en professor in de economie Michael Spence. IMF directrice Christine Lagarde zat de discussie voor.

Bekijk de volledige registratie van het discussiegesprek.

Bron: Edie.net, World Economic Forum | Foto: World Economic Forum, screencap

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra