NH Hotels creatief met kurk

NH Hotels creatief met kurk

29-01-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De internationale keten NH Hotels heeft een bijzondere bestemming gevonden voor gebruikte flessenkurken. Het concern zamelt ze in en laat er bouw- en isolatiemateriaal van maken.

Het Cork2Cork-programma is een initiatief van de NH Group, in samenwerking met de Portugese kurkproducent Amorim. Sinds de lancering in 2011 is in de 77 deelnemende Europese hotels bijna 2000 kilo aan flessenkurken ingezameld. Het materiaal is vervolgens ge-upcycled naar 8000 vierkante meter bouw- en isolatiemateriaal. Die hoeveelheid is goed voor 300 nieuwe en gerenoveerde hotelkamers.

Kurk heeft een sterk isolerende werking en draagt bij aan de energie-efficiëntie van de hotels. Daarnaast heeft het materiaal een sterk geluiddempend effect.

 

Kurkbossen

 

Het initiatief draagt bij aan de bescherming van kurkbomen in de Middellandse Zeeregio. Kurkbossen fungeren als opslagplaats voor broeikasgassen en spelen een belangrijke rol in de natuurlijke waterhuishouding.

De NH Groep speelt met het project een voortrekkersrol in de Europese hotelindustrie. Naast hotels in België, Duitsland en Spanje is ook het chique Hotel Krasnapolsky in Amsterdam aangesloten bij het Cork2Cork-programma.

Bron: NH Hotels | Foto: Julie, Dave & Family, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra