Finse ijskerk TU Eindhoven geopend

Finse ijskerk TU Eindhoven geopend

03-02-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een team van de TU Eindhoven bouwde in Finland de beroemde Sagrada Familia na van ijscomposiet. Net als het origineel is de replica van de TU Eindhoven niet geheel voltooid. 

Met een ijstoren van 21 meter is het record voor hoge ijssculpturen zes meter scherper gezet. "Het is een mooi resultaat, zeker gezien de omstandigheden dit jaar," zegt Projectleider Arno Pronk in tijdschrift De Ingenieur. Tijdens een rukwind knapte er echter een ballon. De geplande hoofdtoren van 30 meter kwam daardoor helaas niet af.

De ijskerk dient als demonstratie van het ijscomposiet pykrete, een mix van zaagsel en water. Pronk gaf eerder aan goede mogelijkheden te zien om uit het materiaal tijdelijke constructies te bouwen. Fotograaf Bart van Overbeeke heeft op Flickr een groot aantal foto's van de bouw gepubliceerd. Hij maakte ook het onderstaande filmpje.

Bron: Architectenweb | Foto: Structuralice.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra