Nul voorschot energieneutrale klanten Eneco

Nul voorschot energieneutrale klanten Eneco

10-02-2015 13:45 | Door: Thijs ten Brinck

Huurders van een nul-op-de-meter woning krijgen een aangepaste voorschotnota. Energiebedrijf Eneco werkt daarvoor samen met het programma Stroomversnelling.

Dankzij verbeterde isolatie en installatie van zonnepanelen is het energieverbruik van een nul-op-de-meterwoning nul in een jaar met gemiddeld Nederlands weer. Toch betalen bewoners van gerenoveerde woningen nog een voorschot voor hun energierekening. De nota is gebaseerd op het gebruik van eerdere jaren, voordat de woning energieneutraal was.

"De transitie van woningen naar nul-op-de-meter woningen vraagt ook om een aanpassing van zaken als de voorschotnota,” zegt Hans Valk, directeur Consumenten bij Eneco.

 

Stroomversnelling

 

Zes woningcorporaties en vier bouwbedrijven werken samen in het programma Stroomversnelling. De partijen bouwen 11.000 woningen om tot nul-op-de-meter. Met Eneco zijn deze marktpartijen overeengekomen de voorschotnota’s van klanten aan te passen aan de nieuwe situatie. Hans Valk: “Hoe we die overgang zo soepel mogelijk kunnen laten plaatsvinden, gaan we nu gezamenlijk oppakken. De klant moet er geen omkijken naar hebben."

Bron: Eneco | Foto: FDR Presidential Library, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra