In 10 minuten inzicht in de baten van een renovatie

In 10 minuten inzicht in de baten van een renovatie

12-02-2015 12:15 | Door: Thijs ten Brinck

Nederlandse bouwbedrijven lanceren samen het Renovatiekompas. Deze webtool geeft snel en duidelijk inzicht in de kosten en baten van groot vastgoedonderhoud.

In de bestaande woningvoorraad in Nederland zijn grote mogelijkheden voor kosten- en energiebesparing. De online rekentool Renovatiekompas geeft binnen 10 minuten een rapport met verschillende renovatiescenario’s en hun impact op de financiën van zowel woningcoöperaties als huurders.

Het Renovatiekompas is een samenwerking van onder andere Koopmans, ERA Contour en Smits Vastgoedzorg. De bouwbedrijven bundelen hun ervaring en leveren data over renovatiemogelijkheden voor ongeveer dertig verschillende Nederlandse woningtypen. De database bevat informatie over woningen van voor de tweede wereldoorlog tot aan galerijflats uit het einde van de vorige eeuw.

De partijen presenteren de rekentool 13 februari op de Bouwbeurs in Utrecht. Vanaf dan is het product ook online beschikbaar.

Bron: Koopmans | Foto: 401(K) 2012, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra