€ 200 mln voor opfrissen Rotterdamse scholen

€ 200 mln voor opfrissen Rotterdamse scholen

13-02-2015 10:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De gemeente Rotterdam renoveert of vervangt tot aan 2019 ruim 70 schoolgebouwen. Na de vernieuwing moeten de energieprestaties 25 procent beter zijn dan vereist.

Het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam beschikken samen over 650 panden. Van die voorraad zijn 146 gebouwen binnen afzienbare tijd toe aan groot onderhoud of vervanging. “In deze collegeperiode stellen we jaarlijks € 50 mln beschikbaar aan schoolbesturen om te investeren in schoolgebouwen,” zegt wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Zorg op de website van Bouwend Nederland. “Daarmee kunnen we ruim de helft van de 146 panden aanpakken.”

De Jonge ziet de operatie als een goede kans om het leefklimaat en de energieprestaties een flinke boost te geven. Voor nieuwbouw en renovatie hanteert het Rotterdamse stadsbestuur de doelstellingen van het Frisse Scholen-project. Daarnaast moeten de energieprestaties van de gerenoveerde panden tenminste 25 procent hoger zijn. Om alle 146 panden op dat niveau te brengen is zo'n € 500 mln nodig.

Bron: Bouwend Nederland | Foto: frankjuarez, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra