Nederlandse start-up maakt PV efficiënter en mooier

Nederlandse start-up maakt PV efficiënter en mooier

15-02-2015 20:30 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse bedrijf ZigZagSolar levert gevelpanelen met geïntegreerde zonnecellen. Heerlen heeft de primeur met de opvallende bouwdelen met zaagtandprofiel.

ZigZagSolar maakt gevelpanelen met een zaagtandpatroon. De geïntegreerde zonnepanelen zijn onder een hoek naar boven gericht. Ze vangen daardoor de optimale hoeveelheid zonlicht. Het systeem geeft projectontwikkelaars de mogelijkheid meer dan alleen de daken te gebruiken voor het opwekken van zonnestroom. Tegelijkertijd behouden architecten veel ontwerpvrijheid.

Het innovatieve ontwerp heeft het voordeel dat de zonnecellen zelf vanaf de straatkant niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Voor de naar beneden gerichte zijde zijn allerhande standaard gevelplaten te gebruiken. Als wordt gekozen voor een reflectief materiaal dan draagt het weerkaatste zonlicht bovendien bij aan een tot 30 procent hogere stroomopbrengst.

ZigZagSolar bekleedde in de Wijk van Morgen in Heerlen een balkon en presenteert het gevelsysteem deze week ook op de bouwbeurs in Utrecht. De start-up is sinds 2013 aangesloten bij het Europese platform Climate-KIC. Mede met ondersteuning van het Climate-KICnetwerk hoopt ZigZagSolar de renovatie- en nieuwbouwmarkt te bedienen.

Bron: ZigZagSolar, DeArchitect | Foto's: ZigZagSolar

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra