Duurzame bouw groeit 13 procent in 2020

Duurzame bouw groeit 13 procent in 2020

23-02-2015 13:22 | Door: Willemien Groot

De wereldwijde markt voor duurzame bouw groeit de komende vijf jaar met 13 procent.

Dat blijkt uit een studie van Research and Markets. Volgens de onderzoekers zijn zowel de bouwsector als de opdrachtgevers zich meer bewust van de voordelen die duurzame bouw met zich meebrengt.

De belangrijkste drijvers voor de groei zijn kosteneffectiviteit en energiebesparing. De leidende partijen in de omslag zijn volgens het rapport onder meer BASF, DuPont, Forbo International en Interface.

 

Stimulans

 

De sector krijgt ondersteuning in de vorm van overheidssubsidies en stimulansen vanuit het bedrijfsleven. De Amerikaanse hypotheekverstrekker Fannie Mae bijvoorbeeld, gaat goedkopere hypotheken verstrekken voor gecertificeerde appartementencomplexen.

Het rapport signaleert verder dat de kennis over de gevolgen van klimaatverandering toeneemt. Net als het besef dat de sector kan bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Bron: Research and Markets, Environmental Leader | Foto: Simon and His Camera (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra