Canadese hotelketen zet mes in CO2-uitstoot

Canadese hotelketen zet mes in CO2-uitstoot

24-02-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Fairmont Hotels & Resorts heeft haar operationele CO2-uitstoot met 20 procent onder het niveau van 2006 teruggedrongen. Het Canadese concern is de eerste hotelketen die zijn doelstellingen voor emissiereductie haalt.

De luxe Canadese hotelketen investeerde onder meer in energiezuinige maatregelen. Een flink aantal hotels en resorts is verbouwd naar energiezuinige LEED-standaarden. Het concern bespaarde zoveel mogelijk op de eigen uitstoot en vulde het restant aan met de aankoop van Renewable Energy Certificates. Volgens Fairmont is de vermeden uitstoot vergelijkbaar met die van 13,569 personenauto's per jaar.

Daarnaast ging het netwerk van toeleveranciers op de schop. De keten stelde een gedragscode op en hanteerde strikte richtlijnen voor de inkoop van duurzame producten en diensten.

De doelstellingen van Fairmont zijn vastgelegd in het World Wildlife Fund Climate Savers-programma. De deelname is niet vrijblijvend. Volgens de keten is het besparingsprogramma onderdeel van de hele duurzaamheidsstrategie van de keten.

 

Climate Savers

 

Behalve Fairmont Hotels doen daaraan ook bedrijven als Coca-Cola, Johnson & Johnson en Nike mee. Het doel is de ontwikkeling van praktische en kosteneffectieve strategieën voor energie-efficiëntie en vermindering van de CO2-uitstoot.

Het WWF wil met het Climate Savers-programma bedrijven op een andere manier laten nadenken over klimaatoplossingen. Daarnaast moedigt het fonds ondernemingen aan om uit te groeien tot koolstofarme leiders.

De uitstoot  van broeikasgassen door de toeristische sector bedraagt zo'n 5 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Bron: Fairmont Hotels & Resorts | Foto: Fairmont Hotels & Resorts (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra