Zo kan het ook: brug wordt kunst met LED’s

Big Four Bridge

24-02-2015 07:15 | Door: Erik Verheggen

Een brug in de Amerikaanse staat Kentucky is nu ook ’s avonds een toeristische trekpleister. Door connected LED-verlichting van Philips ziet het bouwwerk er steeds weer anders uit.

De Big Four Bridge, bij de stad Louisville is onder handen genomen met 1.500 lampen van Philips. Een computersysteem tovert patronen in 16 miljoen kleuren tevoorschijn op de brug.

Het bouwwerk dateert uit 1895 en diende tot 1969 als spoorbrug. Daarna raakte de brug in de vergetelheid. In 2013 werd hij heropend als fiets- en voetgangersbrug. Sindsdien kwamen meer dan een miljoen bezoekers op de trekpleister af.

Bron: Philips | foto: Philips

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra