Desert City: duurzaam leven in de woestijn

Stad in de woestijn

27-02-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Italiaanse architectenbureau Luca Curci heeft een duurzame woestijnstad ontworpen. Het project heet Desert City.

De gebouwen zijn opgetrokken uit duurzame materialen uit de omliggende omgeving. De stad haalt zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen als wind en zon.

Water is in de woestijn te kostbaar om verloren te laten gaan. Luca Gurci heeft daarom installaties ontworpen voor het opvangen van regenwater en recycling van afvalwater. De zuiveringsinstallatie voor de productie van drinkwater draait eveneens op zonnestroom.

Desert City bestaat uit zelfvoorzienende complexen die met elkaar zijn verbonden. Ze bieden onderdak aan verschillende gemeenschappen. De grootste complexen moeten meer dan 2000 mensen voorzien van onderdak en werk. De kleinste unit onderhoudt een tot twee huishoudens.

Met ontwerp voor de woestijnstad heeft het architectenbureau willen aantonen dat duurzame bouw ook mogelijk is in een vijandige omgeving.

 

 

Bron: Luca Curci Architects, De architect |Foto’s: Luca Curci Architects

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra