Eiffeltoren gaat met de tijd mee

Eiffeltoren

26-02-2015 17:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De beroemde Eiffeltoren draagt bij aan een duurzaam Parijs. Het ontwerpbureau UGE uit New York heeft het bouwwerk voorzien van twee windturbines.

Beide turbines staan op de tweede verdieping van de Eiffeltoren. Ze leveren slechts 10.000 kilowattuur per jaar. Dit staat gelijk aan de behoefte van één huishouden, en is voldoende om de winkels op de eerste verdieping van stroom te voorzien.

De turbines zijn zo ontworpen dat ze passen bij de architectuur van de in 1889 gebouwde stalen constructie. Ze zijn beschilderd, zodat ze ook wat betreft kleur nauwelijks opvallen.

 

Duurzaam Parijs

 

Parijs heeft als doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen in 2050 met 75 procent te verminderen. De nieuwe windturbines dragen hieraan nauwelijks bij. Het project is bedoeld als een visualisatie van de inspanningen die de stad levert om duurzamer te worden. Eerder introduceerde Parijs al een elektrische tram in het openbaar vervoer.

De Eiffeltoren gebruikte al uitsluitend hernieuwbare energie. 's Avonds wordt hij verlicht door LEDs. Ook heeft de grootste toeristische attractie van Parijs een regenwateropvangsysteem. Alle toiletten in de toren spoelen door met regenwater.

Bronnen: Slashgear, Slate, UGE | Foto: Nicolas Lannuzel via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra