Duurzame getal van de dag: 53

Duurzame getal van de dag: 53

23-08-2012 11:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van dag is 53, oftewel het percentage huurders dat openstaat voor energiebesparende maatregelen en daarvoor wil toeleggen op de huurprijs.

Een vereiste is wel dat de uiteindelijke woonlasten voor bewoners gelijk blijven. Het percentage was enkele jaren geleden vele malen lager, toen veel bewoners aangaven alleen energiebesparende maatregelen te willen nemen als de huurprijs hierdoor zou dalen. Dat was weer problematisch voor huiseigenaren die het grootste deel van de investering moeten dragen voor energiebesparende maatregelen.

De gegevens komen uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy, een onderzoeksbureau voor de vastgoedbranche.

Corporaties

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat ook woningbouwcorporaties ondanks de crisis investeren in duurzame woningen. 91 procent van de corporaties zegt actief bezig te zijn met energiebesparingen en milieubewust bouwen. Daarnaast zegt een kwart van de corporaties dat de investeringen op dit gebied alleen maar zullen toenemen.

Naast een hoop renovatieprojecten wordt er ook bij nieuwbouw aandacht besteed aan duurzaam bouwen en energieprestatie. Zo werkt een aantal corporaties aan energieneutrale wijken. Een voorbeeld hiervan is Stad van de Zon bij Heerhugowaard. Bewoners van deze wijk besparen gezamenlijk €142.000 per jaar aan energiekosten en er wordt jaarlijks 300 ton minder CO2 uitgestoten.

Bron: duurzaamgebouwd.nl

Foto: Dominik Bartsch

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra