Hoe de gevangenis van Singapore brandstofcellen omarmt

Singapore

03-03-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het nieuwe hoofdkwartier van de Singaporese gevangenis kost €80 mln, en bespaart 2,5 miljoen kilowattuur per jaar door gebruik van brandstofceltechnologie. 

De brandstofcel moet gebruik maken van duurzame energiebronnen, zoals voedselafval, om waterstofgas om te zetten in water, elektriciteit en warmte. Brandstofcellen zijn duur, maar veel duurzamer dan olie of gas. In 2012 won het ontwerp de BCA Green Mark-prijs vanwege zijn duurzame kenmerken.

Het nieuwe hoofdgebouw van de Singapore Prison Service moet dit jaar af zijn. Het ministerie van binnenlandse zaken daagde aannemers uit om een brandstofcel te ontwerpen voor het nieuwe gebouw.

Brandstofcellen worden niet vaak gebruikt om gebouwen van energie te voorzien. Maar lijkt steeds vaker voor te komen. Tokyo wil op de olympische spelen van 2020 ook gebruik maken van brandstofcellen voor het atletendorp. Op Ameland zijn 45 brandstofcellen in gebruik als flexibele elektriciteitscentrale.

Bronnen: Asiaone Singapore, bca awards | Foto: Leonid Yaitskiy via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra