Duurzame wolkenkrabber van hout in Wenen

Houten wolkenkrabber

03-03-2015 18:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Oostenrijkse architectenbureau Rüdiger Lainer and Partner heeft een wolkenkrabber ontworpen die voor ruim 70 procent uit hout bestaat. De toren is de hoogste ter wereld.

Het gebouw wordt 84 meter hoog en krijgt 25 verdiepingen. In het pand komen onder meer kantoren, woningen, een restaurant en een hotel.

Het HoHo-project van het Weense architectenbureau bestaat voor 76 procent uit hout. De bouw bespaart 2.800 ton aan CO2-uitstoot vergeleken met een betonnen gebouw van dezelfde grootte. De betonproductie veroorzaakt veel CO2-uitstoot. De bomen die het hout leveren, nemen tijdens de groei juist CO2 op.

De enige partij die nog niet staat te juichen bij het innovatieve ontwerp is de Weense brandweer. Die maakt zich zorgen over de brandveiligheid, schrijft de Britse krant The Guardian. De architecten hopen dit probleem op te lossen met een nieuw type brandblussysteem.

Houten gebouwen zijn populair de laatste jaren. In Amsterdam verrijst een houten woontoren. In Londen staat er al een. In de Noorse stad Bergen is een houten pand in aanbouw.

Bronnen: The Guardian, CityMetric | Foto: Rüdiger Lainer + Partner

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra