Modernste sorteerinstallatie voor sloopafval staat in Wateringen

Sloop

04-03-2015 12:15 | Door: Erik Verheggen

Recyclingbedrijf Van Vliet Contrans heeft in Wateringen zijn nieuwe sorteerlijn voor bouw- en sloopafval geopend. Het is de meest geavanceerde sorteerinstallatie in Nederland.

De nieuwe sorteerlijn is voorzien van de allerlaatste technieken en gespecialiseerd in het sorteren van bouw- en sloopafval, bedrijfsafval en grof huishoudelijk afval. De sorteerlijn stelt het bedrijf in staat om deelstromen efficiënt uit het afval te scheiden.

Volgens algemeen directeur Marc van Buijtene van Van Vliet Contrans is het bedrijf met de nieuwe installatie klaar voor toekomstig herstel in de bouwsector. “De bouw van deze nieuwe geavanceerde sorteerinstallatie is volledig in lijn met onze strategie om een lagere milieubelasting te realiseren en verhoogt ons vermogen om meer producten te scheiden uit afval.”

 

Operationeel

 

Van Vliet Contrans is een dochteronderneming van het Britse afvalbedrijf Shanks Group. De komende weken begint het bedrijf met proefdraaien. De installatie moet in april 2015 volledig operationeel zijn.

Het vervangen van de verouderde sorteerlijn bij Van Vliet Contrans in Wateringen biedt ook verwerkingscapaciteit voor zusterbedrijf Vliko in Leiderdorp. Een grote brand legde de volledige sorteerlijn van Vliko in de as. Op de nog nieuw te bouwen locatie in Zoeterwoude zet Vliko verder in op de verwerking van papier en plastic.

Bekijk een filmpje over de bouw van de nieuwe installatie op YouTube:

http://youtu.be/qFXUjHFtmWE

Bron: Van Vliet Contrans | foto: Chris, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra