Stad Fort Collins in 2050 CO2-neutraal

Fort Collins

08-03-2015 10:26 | Door: Willemien Groot

Het Amerikaanse Fort Collins wil in 2050 volledig CO2-neutraal zijn. De stad in de staat Colorado heeft 150.000 inwoners. De gemeenteraad heeft de plannen unaniem goedgekeurd.

De stad investeert vooral in hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en vermindering van het autogebruik. Hoewel het gemeentebestuur eensgezind achter de plannen staat, zijn sommige gemeenteraadsleden bezorgd over de kosten en de uitvoering.

Fort Collins wordt stapsgewijs steeds duurzamer. In 2020 is de uitstoot van broeikasgassen met 20 procent gedaald ten opzichte van 2005. In 2030 is die vermindering al 80 procent. In 2050 is de stad geheel terug op de niveaus van 2005.

De investeringen bedragen tegen 2020 zo’n $ 600 mln. Daar staat tegenover dat de inwoners de komende vijf jaar ongeveer $ 300 mln besparen op hun energierekening.

Fort Collins is niet de enige stad in de VS met dergelijke ambities. In Californië streeft Palo Alto, in het hart van Sillicon Valley, ernaar de eerste CO2-neutrale stad van de VS te zijn. De stad haalt zijn elektriciteit al grotendeels uit hernieuwbare bronnen. Het overschot aan CO2 koopt de stad af met certificaten.

De elektriciteitsvoorziening is echter voor slechts 18 procent verantwoordelijk voor emissies. De stad met 66.000 inwoners wil de CO2-uitstoot in 2030 of 2050, afhankelijk van de haalbaarheid, met tenminste 80 procent hebben teruggebracht.

Bron:  Fort Collins, The Coloradoan, CleanTechnica | Foto: City of Fort Collins

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra