Bengaals buurtcentrum leert mensen duurzaam bouwen

School

10-03-2015 07:19 | Door: Jerom van Gemert

Het Nederlandse architectenbureau SchilderScholte ontwierp een buurtcentrum en bouwde het samen met de lokale bevolking. Zo leerden de inwoners duurzaam bouwen.

Het duurzame buurtcentrum is gebouwd in de Indiase stad Rajarhat. Alle bouwmaterialen werden in een straal van 25 kilometer verkregen. Het buurtcentrum is gebouwd van lokaal geproduceerde bakstenen met een overkoepelende bamboe dakconstructie. Zo is er bespaard op het gebruik van hout.

Er is gebruikt gemaakt van een lokaal onbekende metseltechniek die goedkoper is en onderhoud gemakkelijker maakt.

Dwarsventilatie, begroeiing en een nabij gelegen rivier zorgen op een natuurlijk wijze voor verkoeling. Hierdoor is er geen elektriciteit nodig voor koeling.

De bouwtechnieken zijn gemakkelijk te leren. De aannemer brengt de lokale bevolking de methoden bij.

Bronnen: SchilderScholte architectenbureau | Foto's: SchildersScholte archtectenbureau

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra