Duurzame bouw in opmars in Zuid-Afrika

Duurzame bouw

10-03-2015 10:50 | Door: Thijs ten Brinck

Energie-efficiëntie en verantwoord waterverbruik zijn belangrijke ontwerpaspecten in de Zuid-Afrikaanse bouwsector. Steeds meer bouwprojecten scoren hoog op de duurzaamheidsladder.

De Zuid-Afrikaanse Green Building Council ziet een grote groei in groene bouwprojecten in het land. Dat meldt het Zuid-Afrikaanse Real Estate Magazine. Voor een opkomende economie heeft Zuid-Afrika een vrij hoge CO2-uitstoot. Over het algemeen nemen gebouwen zo'n 40 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen voor hun rekening. Hier valt nog veel te winnen, erkent de sector.

"Zuid Afrika heeft een omslagpunt bereikt met duurzaam bouwen", zegt CEO Brian Wilkinson  van de Green Building Council. “Sinds we in 2008 begonnen met het certificeren van gebouwen, is duurzaamheid mainstream geworden in de ontwikkeling van commerciële bouwprojecten.”

Vastgoedbeheerders, huurders en projectontwikkelaars hielden zich in 2008 nog sporadisch bezig met duurzaamheid, en dan alleen om ‘het goede’ te doen. Inmiddels zien de partijen de financiële voordelen van water- en energiebesparingsmaatregelen, en de kostenreductie die groene materialen al tijdens de bouw opleveren.

Gedreven door een terugverdientijd van drie tot vijf jaar, ziet de Green Building Council ook kansen voor de implementatie van duurzame standaarden in de Zuid-Afrikaanse renovatiemarkt.

Bron: Real Estate Magazine | Foto: Andrew Moore, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra