Binnen 3 weken een energie-efficiënte wolkenkrabber in China

Wolkenkrabber

11-03-2015 07:15 | Door: Laura Fransen

China heeft er een duurzame wolkenkrabber bij. Het Chinese bouwbedrijf Broad Sustainable Building zette het geprefabriceerde gebouw neer in 19 dagen.

Het gebouw telt 57 verdiepingen en bevat 4000 werkplekken en 800 woningen. Volgens Broad Sustainable Building is de toren 80 procent efficiënter in zijn energieverbruik dan reguliere gebouwen. Vierdubbel glas en een isolatielaag van 25 centimeter dragen hieraan bij.

Het pand is voorzien van een gecombineerd verwarmings- en koelingssysteem. Ventilatoren verversen de lucht zeven keer per dag en vangen warmte van de buitenlucht af. Het ventilatiesysteem is opvallend genoeg aangedreven door aardgas en afvalwarmte.

 

Prefab

 

De wolkenkrabber bestaat uit geprefabriceerde onderdelen. Dit vereenvoudigt het bouwen en leverde een constructiesnelheid op van drie verdiepingen per dag. Toch is het een stevig geheel. De toren is aardbevingbestendig.

Het gebouw staat in Changsha, Hunan, zo'n 1500 kilometer ten zuiden van Peking. De oorspronkelijke bouwplannen bestonden uit 97 verdiepingen. Vanwege de korte afstand tot het vliegveld moest het bedrijf dit bijstellen naar 57. Daarmee is het nog steeds het hoogste prefab-gebouw ter wereld.

Broad Sustainable Building is onderdeel van technologiebedrijf Broad Group. Het bedrijf heeft de ambitie om een prefab wolkenkrabber van 838 meter te bouwen. Dat zou het hoogste gebouw ter wereld zijn.

Bekijk een timelapse-video van de bouw op YouTube:

Bron: Treehugger, Broad Group | Foto: Jakob Montrasio, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra