13-03-2015 07:45 | Door: Jerom van Gemert

Het nieuwe gebouw van de Technische Universiteit Nanyang is voorzien van de laatste duurzame technologie. Hiervoor heeft de universiteit de BCA Green Mark Platinum Award gewonnen.

Het universiteitsgebouw van de prestigieuze Nanyang University in Singapore is ontworpen door het Britse architectenbureau Heatherwick Studio. Het kreeg de bijnaam The Learning Hub.

Het gebouw telt twaalf verschillende torens van acht verdiepingen, die met elkaar in verbinding staan. In het midden van het complex ligt een groot atrium. De bovenste verdiepingen zijn breder dan de verdiepingen daaronder. Hierdoor krijgen de lager gelegen verdiepingen natuurlijke schaduw. Dat helpt bij de klimaatbeheersing in het gebouw.

Een buitengewoon aspect van het ontwerp is de natuurlijke koeling. Het gebouw gebruikt warmteoverdracht en convectie om de ruimtes van koele lucht te voorzien. Dit is een duurzaam alternatief voor airconditioning.

Voor de constructie is gebruikt gemaakt van gerecycled granulaat als bestanddeel voor beton.

Het  nieuwe gebouw heeft daktuinen met dakterrassen. Binnen in het pand zijn verticale tuinen aangelegd. Het gebouw opent in augustus dit jaar officieel de deuren.

Bronnen: Designbuild-network, Greenmarks, Building and Construction Authority, Heatherwick Studio | Foto’s Heatherwick Studio