Nieuw pand Nanyang University is hoogstandje

Learning hub

13-03-2015 07:45 | Door: Jerom van Gemert

Het nieuwe gebouw van de Technische Universiteit Nanyang is voorzien van de laatste duurzame technologie. Hiervoor heeft de universiteit de BCA Green Mark Platinum Award gewonnen.

Het universiteitsgebouw van de prestigieuze Nanyang University in Singapore is ontworpen door het Britse architectenbureau Heatherwick Studio. Het kreeg de bijnaam The Learning Hub.

Het gebouw telt twaalf verschillende torens van acht verdiepingen, die met elkaar in verbinding staan. In het midden van het complex ligt een groot atrium. De bovenste verdiepingen zijn breder dan de verdiepingen daaronder. Hierdoor krijgen de lager gelegen verdiepingen natuurlijke schaduw. Dat helpt bij de klimaatbeheersing in het gebouw.

Een buitengewoon aspect van het ontwerp is de natuurlijke koeling. Het gebouw gebruikt warmteoverdracht en convectie om de ruimtes van koele lucht te voorzien. Dit is een duurzaam alternatief voor airconditioning.

Voor de constructie is gebruikt gemaakt van gerecycled granulaat als bestanddeel voor beton.

Het  nieuwe gebouw heeft daktuinen met dakterrassen. Binnen in het pand zijn verticale tuinen aangelegd. Het gebouw opent in augustus dit jaar officieel de deuren.

Bronnen: Designbuild-network, Greenmarks, Building and Construction Authority, Heatherwick Studio | Foto’s Heatherwick Studio

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra