Drijvende woning Waternest bijna volledig recyclebaar

WaterNest

13-03-2015 12:49 | Door: Willemien Groot

Het Britse architectenbureau EcoFloLife heeft de eerste bijna volledig recyclebare woning opgeleverd. De Waternest 100 is geheel zelfvoorzienend.

Het bedrijf EcoFloLife uit Londen heeft zich toegelegd op de bouw en verkoop van drijvende woningen. De Waternest 100 is het eerste huis dat voor 98 procent is opgetrokken uit gerecycled materiaal. Het Italiaanse ontwerpbureau Giancarlo Zema Design Group tekende voor het design. Beide bedrijven hebben zich laten inspireren door circulair grondstoffengebruik en de gevolgen van klimaatverandering.

Flexibel design

De ronde draagconstructie is gemaakt van teruggewonnen aluminium. Het huis zelf is van gerecycled, gelijmd laminaat. De waterwoning heeft een vloeroppervlak van 100 vierkante meter. Op het dak is ruimte voor 60 vierkante meter zonnepanelen. Dat moet de woning volledig zelfvoorzienend maken. Voor de woning is ook een aantal meubels ontworpen, gemaakt van gerecycled karton.

Hoewel de Waternest is ontworpen voor de woningmarkt, is het design flexibel. De binnenruimte is volgens EcoFloLife aan te passen aan de eisen voor een kantoor, winkel of expositieruimte. Volgens de bouwers kan de eigenaar van de drijvende woning overal in rustig water een plek zoeken.

Bron: EcoFlowLife, Giancarlo Zema Design Group | Foto's: EcoFlowLife

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra