Zonrefelecterende verf AkzoNobel naar China

Akzo Nobel

18-03-2015 13:15 | Door: Willemien Groot

Voor een bouwproject in het oosten van China levert AkzoNobel zonreflecterende verf voor buitenmuren. De toepassing verlaagt het energieverbruik van de woningen.

In een enorm Chinees bouwproject krijgen 21 flatgebouwen en een aantal bedrijfspanden de reflectieve coating van AkzoNobel. Met 260.000 vierkante meter is dit het grootste project waarin de coating tot nu toe is toegepast.

Het koelende effect van de buitenmuurverf levert een grote bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot van de woningen. De deklaag versterkt de warmte-isolatie van de buitenmuren. Daardoor blijft het binnen koeler. De energiebesparing door minder gebruik van airco's, kan oplopen tot 10 procent per jaar.

Volgens AkzoNobel is China een van de belangrijkste markten voor het concern. De steden groeien in hoog tempo, terwijl lokale overheden aan steeds strengere milieu-eisen moeten voldoen. Het concern noemt de betrokkenheid bij het project een belangrijke bijdrage aan duurzame veranderingen in steden. Die doelstelling zijn onder meer vastgelegd in het Human Cities-initiatief.

Het bouwproject in Oost-China is naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Bron: AkzoNobel | Foto: AkzoNobel

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra