Houten fabriek voor houten woningen

Houtbouw

26-03-2015 18:03 | Door: Thijs ten Brinck

Het Canadese bedrijf BC Passive House (BCPH) bouwt zeer energiezuinige houten huizen. De nieuwe fabriek van het bedrijf is zelf voor het overgrote deel ook uit hout opgetrokken.

BC Passive House bouwt huizen volgens de passiefhuis-standaard, een bouwcode die vereist dat een gebouw niet of nauwelijks energie gebruikt voor verwarming. De geprefabriceerde houten bouwpanelen zijn vanuit de fabriek voorzien van hoogwaardige isolatie en zijn op de bouwplaats snel te combineren tot een middelgroot woonhuis.

Houtbouw

Extra voordeel van het gebruik van hout is dat het hernieuwbare materiaal tijdens zijn leven als boom veel CO2 uit de atmosfeer heeft opgenomen. Verwerkt in een woning of kantoor houdt hout als bouwmateriaal de opgenomen CO2 nog tientallen jaren vast.

Met de nieuwe fabriek, ontworpen door architectenbureau Hemsworth, toont BCPH zijn ‘enthousiasme over houtbouw en duurzame productie’. Ook de fabriek zelf is in korte tijd gebouwd. Slechts acht dagen duurde het voor de houten productielocatie in gebruik genomen kon worden.

BC Passive House bouwde voor het olympische team uit Oostenrijk een groot complex volgens de passiefhuis-standaard. Het Oostenrijkse team woonde hier tijdens de winterspelen van 2010 in Vancouver.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: BC passive house, Treeghugger | Foto: Ema Peter, via Hemsworth Architecture

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra