Conciërge krijgt rol in duurzaam gebouwenbeheer

Conciërge krijgt rol in duurzaam gebouwenbeheer

27-03-2015 12:11 | Door: Willemien Groot

In Los Angeles krijgen conciërges een grotere rol in het duurzaam beheer van gebouwen. De voornamelijk buitenlandse werknemers krijgen een training in energie-efficiëntie en afvalbeheer.

Burgemeester Eric Garcetti van Los Angeles heeft voor de stad een doelstelling vastgelegd van 15 procent energiereductie in 2020. In gebouwenbeheer valt veel nog veel winst te behalen op energie- en waterbesparing, en afvalverwerking.

Vorig jaar sloten de eigenaren van acht commerciële kantoorgebouwen zich aan bij het Green Janitor Education Program. Daaronder ook animatiestudio DreamWorks Pixar. In 2014 zijn 126 conciërges gecertificeerd. Zij kregen een training van 30 uur over energie- en waterefficientie, afvalbeheer en recycling, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en gezondheid. De opleiding was bovendien toegespitst op het gebouw waar ze werken.

Loopbaan

Volgens de initiatiefnemers van het educatieprogramma zijn conciërges de ogen en oren van gebouwenbeheerders en vastgoedeigenaren. Zij zien als eersten waar de winst valt te behalen. Hun werk heeft direct invloed op de duurzame prestaties van een gebouw.

Bovendien maakt het trainingsprogramma de conciërges, die veelal van buitenlandse afkomst zijn, waardevoller voor een onderneming. Ze kunnen die extra kennis ook gebruiken tijdens hun verdere loopbaan.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Green Janitor Education Programme, CityWatch LA | Foto: Marcin Wichar, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra