Microwaterkrachtcentrale haalt Kickstarterdoel

waterkracht

30-03-2015 07:26 | Door: Thijs ten Brinck

De Duitse start-up Blue Freedom heeft naar eigen zeggen ’s werelds kleinste waterkrachtcentrale ontworpen. Via Kickstarter haalde de start-up $ 100.000 op.

Het investeringsdoel voor de kleine, lichte waterkrachtturbine met een geïntegreerde accu is binnen. Met nog 32 dagen te gaan kan de financiering bovendien nog sterk oplopen.

De draagbare waterkrachtcentrale voorziet telefoons, camera’s en andere gadgets overal ter wereld van stroom. De enige vereiste is stromend water. Eén uur in stromend water is genoeg om de gemiddelde telefoon op te laden voor 10 uur gebruik. De turbine levert maximaal 5 watt en heeft een accucapaciteit van 5000 mAh. 

Bekijk een filmpje over de Blue Freedom:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Kikcstarter | Foto: Reza, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven) 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra