LEDs Philips besparen Poolse stad € 360.000

Philips LEDs

30-03-2015 08:15 | Door: Willemien Groot

Philips gaat de stad Szczecin in Polen voorzien van 5.000 energiezuinige straatlantaarns met LED-lampen. De investering bespaart het stadsbestuur per jaar € 360.000 op de energierekening.

De helft van de nieuwe verlichting wordt aangesloten op CityTouch van Philips. Het op afstand bedienbare systeem bespaart zo’n 70 procent op het energieverbruik. De CO2-uitstoot gaat met 7.000 ton per jaar naar beneden. Dat meldt Philips op zijn website.

De straatlantaarns zijn per dag of per seizoen programmeerbaar en zijn afzonderlijk aan en uit te zetten of te dimmen. Afhankelijk van de intensiteit van het natuurlijk daglicht of de behoefte van de inwoners, bijvoorbeeld op drukke wegen.

Szczecin is de zevende stad van Polen en ligt aan de rivier de Oder. Het is economisch gezien een van de snelst groeiende steden van het land.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Philips | Foto: Philips

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra