Micro-woningen duurzaam met gedeelde voorzieningen

XS Deluxe

31-03-2015 14:46 | Door: Thijs ten Brinck

Projectontwikkelaar Synchroon en architectenbureau Shift werken aan luxe micro-appartementen in de randstad. Het delen van voorzieningen houdt de woningen betaalbaar.

Het woonconcept van Synchroon en Shift heet XS Deluxe. Het concept bestaat enerzijds uit kleine maar flexibel in te delen appartementen, met slaap- bad- en woonkamer. Daarnaast hebben de bewoners beschikking over een ruim aanbod aan voorzieningen die met de buren gedeeld worden.

Xs Deluxe

Amsterdam, Utrecht en Den Haag

Gedeeld gebruik van bijvoorbeeld kookstudio’s, een wasserette, werk- en stilteruimtes bespaart ruimte maar ook aanschafkosten van apparatuur. De compacte opzet vergt verder tijdens de bouw minder materialen en bespaart over de volledige levensduur van de woontorens energie.

Atletiekbaan

XS Deluxe biedt starters en andere kleine huishoudens betaalbare luxe in de grote Nederlandse binnensteden. Naast de standaardzaken, die huishoudens normaal in privébezit hebben, behoren gedeelde zwembaden en sportvelden op grote hoogte tot de mogelijkheden. Ook een deelauto en gemeenschappelijk gebruik van bijvoorbeeld gereedschap zijn onderdeel van de visie van Synchroon.

Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven voor projecten in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Bekijk een filmpje over XS Deluxe:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Vastgoedjournaal, XS Deluxe | Foto's: Synchroon

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra