Innovatiewedstrijd voor duurzaam gebouwde omgeving

woningen

01-04-2015 09:34 | Door: Thijs ten Brinck

De organisatie van de Duurzame Innovation Pitch zoekt naar innovatieve producten en diensten voor de gebouwde omgeving. Inschrijven kan tot en met 24 april.

De Dutch Green Building Council zet zich samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in voor een duurzamere vastgoedketen. Aan de innovatiewedstrijd Duurzame Innovation Pitch kunnen jonge én gevestigde ondernemingen met duurzame bouwplannen en andere innovaties meedoen.

“Voor mij is een duurzame innovatie iets dat prikkelt tot gebruik. Het moet me verleiden er direct mee aan de slag te willen en te kunnen”, zegt jurylid Onno Dwars van Volker Wessels. “Ik ga dus sterk letten op de toepasbaarheid van de innovatie.”

De Duurzame Innovation Pitch is eerder gewonnen door onder andere de energie-opwekkende, levende planten van Plant-e en de Solartable die met behulp van zonne-energie gadgets duurzaam oplaadt.

Toepasbaarheid

Ondernemers kunnen zich tot en met 24 april inschrijven voor de Duurzame Innovation Pitch 2015. Op 4 juni 2015, tijdens de vastgoedbeurs Provada, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Belangrijke voorwaarde voor de inzendingen is dat de innovatie door bezoekers van de Provada te ervaren is. Verder kijkt de jury naar de impact op duurzaamheid, de economische kansen voor opschaling en de originaliteit.

Naast Volker Wessels nemen onder andere werknemers van de banken ABN Amro en Triodos, experts van RVO en het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en academici deel in de jury.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: RVO | Foto: Ben Kraan Architecten, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra