Moderne villa uit 14 scheepscontainers

containerwoning

02-04-2015 07:38 | Door: Thijs ten Brinck

In de Amerikaanse stad Dallas is een groot, luxe woonhuis opgetrokken uit veertien scheepscontainers.

Voor een welgesteld stel uit Dallas, Texas ontwierp architectenbureau M Gooden Design een modern woonhuis. De bewoners vroegen om toepassing van hergebruikte scheepscontainers in de nieuwe woning.

Het architectenbureau verwerkte veertien containers in het huis. Het ontwerp van de villa laat veel daglicht binnen maar weert op het heetst van de dag wel het directe zonlicht. Dit dankzij overhangende balkons en een luchtlaag onder het dakterras dat de gehele woning overspant.

containervilla

Het gebouw is verder goed geïsoleerd en voorzien van efficiënte koel- en verwarmingsinstallaties.

Containers

Scheepscontainers zijn uitstekend stapelbaar. Onder andere in Amsterdam zijn oude 40-voets containers omgebouwd tot tijdelijke studentenwoningen. Ook de Nederlandse start-up Sustainer Homes werkt aan een vrijstaande woning op basis van één scheepscontainer. Dankzij zonnepanelen, windturbines, energie- en wateropslag is deze starterswoning volledig zelfvoorzienend.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Dwell | Foto's: Wade Griffith, via PV14house.com

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra