Subwoofer wordt duurzame brandblusser

vuur

02-04-2015 11:13 | Door: Thijs ten Brinck

Twee studenten van de Amerikaanse George Mason University presenteren een milieuvriendelijke brandblusser die werkt met geluid.

Het prototype van de twee engineeringstudenten is opgebouwd rond een stevige basluidpreker. De geluidsblusser is net zo draagbaar als een gewone brandblusser maar maakt gebruik van elektriciteit in plaats van water, CO2 of schuim.

Een lage bastoon is genoeg om een kleine brand te blussen. Het monotone geluid laat de lucht in de directe omgeving precies zo trillen dat de vlammen geen zuurstof meer krijgen.  

Directe schade van een brand is ook met dit apparaat niet volledig te voorkomen. Maar het blussen geeft verder totaal geen waterschade of vlekken van chemische brandmiddelen.

Het prototype is nu nog voorzien van een snoer dat de blusser van stroom voorziet. De studenten voorzien een grotere versie op accu. Gekoppeld aan een robot zou deze ook branden kunnen blussen waar de risico’s voor menselijke brandweerlieden te groot zijn.

Bekijk een filmpje over de brandblusser

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Mother Nature Network | Foto: Richard Gailey, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra