Philips bedient straatverlichting in Los Angeles

Los Angeles Philips verlichting

09-04-2015 10:00 | Door: Willemien Groot

Philips bouwt voor de Amerikaanse stad Los Angeles een managementsysteem voor straatverlichting. Met CityTouch is alle verlichting op afstand te bedienen.

Het stadsbestuur van de miljoenenstad heeft eerder 140.000 straatlantaarns vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Het project is daarmee de grootste upgrade naar energiezuinige verlichting ter wereld. Het draadloze CityTouch-netwerk van Philips verbindt alle LED-lampen in de stad. Volgens het concern is de opzet uniek, omdat het gemeentebestuur niet verplicht is Philips-lampen te kopen. Met CityTouch is iedere straatlantaarn individueel aan of uit te zetten. Het bedrag dat met de overeenkomst is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Los Angeles is de eerste stad ter wereld die het management van straatverlichting via mobiele en clouddiensten kan uitvoeren. De Philips-software levert aanvullende real-time datavisualisaties en analyses van het energieverbruik en de besparingen. Eerder dit jaar sloot de verlichtingsdivisie van het concern al een grote deal met de Poolse stad Szczecin voor de aanleg van 5.000 LED-lantaarns.

Duurzaamheidplan

Het Great Streets-programma van burgemeester Eric Garcetti voorziet in stadsvernieuwingsprojecten die Los Angeles voetgangersvriendelijker en energiezuiniger moeten maken. Daarvoor is ook een efficiënt en veilig verlichtingsplan nodig.

Garcetti presenteerde woensdag een grootschalig duurzaamheidsplan voor Los Angeles. Het Sustainable City pLAn stelt concrete doelen voor energie- en waterbesparing, verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van de CO2-uitstoot. In 2035 moet de stad voor de helft zelfvoorzienend zijn in de waterbehoefte, onder meer door recycling van afvalwater. Nu haalt de stad nog 85 procent van zijn water van buiten. De plannen leveren volgens Garcetti tegen 2035 zo'n 150.000 extra banen op.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Philips, LA Daily News, LA Times | Foto: Nan Palmero, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra