Duurzaam kantoor voor Europese luchtmacht

EATC kantoor

12-04-2015 10:42 | Door: Thijs ten Brinck

Bouwbedrijf Dura Vermeer bouwt in Eindhoven het nieuwe kantoor voor het European Air Transport Command (EATC). Verschillende innovaties maken het gebouw ‘extreem energiezuinig’.

Het kantoorgebouw krijgt een groot open atrium en dynamische gevels die reageren op daglicht. De energiebehoefte voor verwarming en koeling is gereduceerd door toepassing van betonkernactivering, aangesloten op een warmte-koudeopslag en een warmtepomp. Ook uit de ventilatielucht wordt warmte teruggewonnen.

EATC kantoorDura Vermeer, architectenbureau Paul de Ruiter en landschapsarchitect Buro Lubbers verwierven samen het Design & Build contract, in een competitie uitgeschreven door het Rijksvastgoedbedrijf. Het multifunctionele commandocentrum wordt gebouwd op de luchtmachtbasis bij Eindhoven.

De bouw van het kantoor begint deze maand. Begin 2016 zal het gebouw opgeleverd worden. Het dient dan als hoofdkwartier en coordinatiecentrum voor de inzet van militair luchttransport voor defensieonderdelen uit België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Italië en Nederland.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bouwformatie, Dura Vermeer | Foto's: Paul de Ruiter

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra