Joulz-kantoor Rotterdam duurzaamst in gebruik

Joulz Rotterdam

14-04-2015 12:03 | Door: Thijs ten Brinck

Het regiokantoor van energienetbedrijf Joulz behaalt de hoogste Breeam In-Use score voor Nederlandse gebouwen.

In het aprilnummer van het Breeam-NL Magazine voert het kantoor van Joulz in Heinenoord, Rotterdam de top drie van de duurzaamst presterende gebouwen in Nederland aan. Het gebouw scoorde gemiddeld het best op de categorieën management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. 

Het in 2013 gerenoveerde Joulz-kantoor is onder andere voorzien van een WKO-installatie, efficiënte verlichting en aanwezigheidssensoren. In de renovatie is verder het isolatieniveau sterk verbeterd en is veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Met een In-Use score van 72,43 procent ligt het net ietsje voor op het deelkantoor van Deloitte in Eindhoven, dat 72,17 procent noteert. De derde plaats is voor het belastingkantoor in Amsterdam Slotervaart, met een score van 59,25 procent.

Breeam In-Use

Waar de normale Breeam certificaten vooral uitgegeven worden bij nieuwbouw, worden in de In-Use beoordeling ook de prestaties gedurende het gebruik en beheer van bestaande gebouwen meegenomen.

In de top vijf met gewone Breeam-NL scores staat het nieuwe kantoor van Deloitte aan de Amsterdamse Zuid-as bovenaan. De scores in het aprilnummer van Breeam-NL beschrijven de stand van zaken gemeten in januari 2015.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: dgbc | Foto: Joulz

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra