Designprijs voor CO2-arm tapijt Interface

Interface microsfera

14-04-2015 14:43 | Door: Thijs ten Brinck

Tapijtfabrikant Interface wint de Red Dot Best of the Best Award voor zijn Microsfera tapijttegels. De jury prijst Interface voor de vastberadenheid die nodig was om het product te ontwikkelen.

De Microsfera-lijn van Interface heeft de kleinste CO2-voetafdruk binnen de tapijtindustrie, maar is volgens de Red Dot jury vooral ook erg mooi. Bijna 5.000 innovatieve producten zijn ingezonden voor de Red Dot Awards. Interface is een van de 81 winnaars van de Best of the Best Award. 

Interface

“Het winnen van deze prestigieuze internationale onderscheiding is een bekroning voor ons toonaangevend design en de jarenlange inspanningen van onze engineers”, zegt Rob Boogaard, CEO Interface EMEA. ”Het is voor ons ook de bevestiging dat onze missie op weg naar nul-komma-nul negatieve impact op milieu en samenleving leidt tot prachtige en innovatieve producten.”

De nieuwe tapijttegels van Interface behalen de lage CO2-impact onder andere door toepassing van een nieuw type kunststof. Ook het vernieuwende productieproces, dat het mogelijk maakt de tapijttegels met een laag minder te produceren, drukt de milieu-impact.

Interface is wereldwijd actief met hoogwaardige en modulaire tapijtproducten. Halverwege de jaren negentig deed het bedrijf de toezegging de negatieve milieu-impact van haar activiteiten in 2020 geheel uit te bannen. Het bedrijf eindigt al jaren steevast hoog in ranglijsten die de duurzaamheidsprestaties van grote multinationals vergelijken.

Bekijk een filmpje over de Microsfera tapijttegels.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Interface | Foto's: Interface

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra