Van kleuter tot CEO met dezelfde bureaulamp

LED

14-04-2015 20:59 | Door: Thijs ten Brinck

Het Britse techconcern Dyson voegt twee nieuwe LED-lampen aan zijn assortiment. Naar eigen zeggen gaan de lampen van het bedrijf 37 jaar mee.

Dyson is vooral bekend van apparaten die blazen of zuigen. Naast stofzuigers, ventilatoren en handendrogers gaat het bedrijf nu ook lampen leveren. Het bedrijf van James Dyson neemt het LED-lampenbedrijf van Jake Dyson over. Jake is de zoon van James.

“We hebben 10 jaar gewerkt aan onze LED-technologie. De producten hebben een lange levensduur en geven een hoge kwaliteit licht”, zegt Jake op de site Mashable. “Onze innovatieve koeltechnologie maakt dat we een veel sterkere lichtbron kunnen gebruiken dan onze concurrenten.”

Koeling

Jake Dyson benaderde de LED-technologie net zoals computerchips en andere halfgeleider-elektronica. Ook deze producten gedijen het best bij een lage temperatuur.

Met een zelfontwikkelde koelplaat blijven de LEDs die Dyson gebruikt veel koeler. Daardoor gaan ze drie tot zeven keer langer mee dan andere LED-lampen, tot wel 37 jaar. De lampen zijn beschikbaar als verstelbaar bureaumodel en in een versie die aan het plafond hangt. 

Bekijk een filmpje over de burealamp van Dyson.

CSYS LED task light product demo from Jake Dyson on Vimeo.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Mashable, CNET | Foto: Windell Oskay, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra