Hoe Nederland broedplaats wordt voor duurzame B Corps

B corp

15-04-2015 07:49 | Door: Laura Fransen

Het wereldwijde netwerk van B Corp-gecertificeerde duurzame ondernemingen breidt uit. In Europa is Nederland een koploper. Van de 40 Europese B Corps komen er 21 van Hollandse bodem.

B Corp is een netwerk van succesvolle bedrijven die naast winst ook duurzaamheid nastreven. Het netwerk is in 2006 opgezet door de Amerikaanse non-profitorganisatie B Lab. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 1200 B Corps verspreid over 38 landen. Ook in Europa neemt het aantal gecertificeerde bedrijven toe.

In Nederland blijkt het enthousiasme groot. Al 21 bedrijven lieten zich certificeren door B Lab. De bedrijven bewezen hun duurzame ondernemenschap door minimaal 80 van de 200 punten te scoren op het gebied van onder andere milieu-impact en transparantie. Chocoladeproducent Tony’s Chocolonely, waterflessenmaker Dopper en projectbureau Dutch zijn al langer gecertificeerd. Onlangs trad ook autodeelbedrijf SnappCar toe tot de duurzame elite.

Om dit aantal nog verder uit te breiden, lanceert B Lab een officieel Europees netwerk. De lancering vindt op 22 april plaats in Amsterdam tijdens het Celebrate the Changemakers-evenement. Door succesverhalen te delen van de eerste Europese B Corps, hoopt B Lab ondernemers, bedrijven en investeerders te inspireren.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: B Corp, De Betere Wereld | Foto: Stefan Insam, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra