Woonstad investeert € 100 mln in verduurzaming

Woonstad Rotterdam

15-04-2015 15:00 | Door: Thijs ten Brinck

De Rotterdamse woningcorporatie Woonstad steekt de komende 10 jaar miljoenen extra in de energieprestaties van haar woningbestand.

Volgens cijfers van koepelorganisatie Aedes presteren de woningen van Woonstad al 5 procent beter dan gemiddeld bij de Nederlandse woningcorporaties. Het komende decennium wil de coöperatie de woningvoorraad verder verduurzamen. Daarvoor zegt Woonstad nu € 100 mln toe.

De woningcorporatie streeft voor 2020 een CO2-reductie na van 33 procent ten opzichte van 2008. Onder meer verbeteringen in isolatie en installaties moeten dit doel bereikbaar maken. Ook slimme meters en direct energieadvies aan bewoners dragen bij aan de doelstelling. Tegelijkertijd helpen alle maatregelen de woonlasten te beperken.

Woonstad heeft in Rotterdam meer dan 50.000 woningen in beheer.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Woonstad | Foto: CorporatieNL, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra