Duurzame misdaadbestrijding in Harare

Lantaarn met zonnepaneel

15-04-2015 15:56 | Door: Jerom van Gemert

De hoofdstad Harare van Zimbabwe gaat straatverlichting op zonne-energie installeren. De duurzame verlichting moet misdaad bestrijden.

De gemeenteraad gaat 4.000 straatlantaarns met zonnepanelen neerzetten. De aanleiding is de golf van overvallen die de hoofdstad de laatste tijd teistert. Door de verlichting te verbeteren, hoopt het stadsbestuur van Harare de veiligheid te verhogen, schrijft de website Greentechlead.

Het project kost $15 mln. Het zakendistrict van de stad is als eerste aan de beurt. Later volgen andere wijken. De verwachting is bovendien dat de straatverlichting $200.000 per maand aan elektriciteitskosten bespaart.

De lampen zijn voorzien van een klein zonnepaneel en een batterij. De batterijen leveren 10 tot 12 uur stroom. De verlichting gaat via een timer automatisch aan en uit. Naar verwachting is het project in 2016 afgerond.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Greentech lead | Foto: Marcelo Braga via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra