Dura Vermeer stapt over op hybride aggregaten

Dura Vermeer, De Groene Aggregaat

16-04-2015 12:21 | Door: Willemien Groot

Bouwconcern Dura Vermeer laat Maru Systems vier mobiele aggregaten ombouwen naar een hybride brandstofsysteem. Maru Systeem is de producent van De Groene Aggregaat.

Voor Dura Vermeer is overstap naar hybride stroomvoorziening onderdeel van brandstofbesparingen en de verduurzaming van het materieel. Het concern deed eerder ervaring op met hybride systemen. In 2014 bespaarde het bedrijf daarmee 62.000 liter brandstof.

Dura Vermeer heeft dertien mobiele generatoren in gebruik. Daarvan krijgen er vier een op maat gemaakt batterijpakket. Een online monitoringssysteem houdt de prestaties van de generator, het brandstofverbruik en en de draaiuren bij. Volgens het bedrijf is het concept van De Groene Aggregaat gemakkelijk in te passen in de bestaande generatoren.

Besparingen

De Groene Aggregaat bestaat uit een standaard 8 voets zeecontainer met een batterijpakket en eventueel ook zonnepanelen. Voor bestaande apparatuur bestaat de mogelijkheid een los accupakket aan de generator te koppelen. Bij een grote vraag naar vermogen draait de generator en laadt de batterijen op. Bij een lage vraag levert het accupakket de stroom.

"Brandstofbesparing en reductie van CO2-uitstoot is voor alle bedrijven in deze sector noodzakelijk", zegt Martijn Clausen van Maru Systems in een persbericht. Naar verwachting bespaart het hybride systeem tussen de 40 en 60 procent brandstof en CO2-uitstoot per jaar. Over de hoogte van de investering zijn geen mededelingen gedaan.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Dura Vermeer | Foto: Dura Vermeer

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra